Arabcamera

Alles wat u moet weten over Arabische films

Arabisch film festival in Berlijn

Dit festival in Berlijn is volledig gericht op de Arabische film industrie.

Sinds 2009 worden op dit festival diverse artistieke films gepresenteerd die afkomstig zijn uit de Arabische wereld. Niet iedere film kan aanspraak maken op een plekje op dit festival. 

Uiteraard moeten alle films Arabisch zijn, maar er zijn nog meer eisen waar je aan moet voldoen voordat je gepresenteerd wordt op het Arabisch film festival in Berlijn.

peter-lewicki-Wfh650C1OHU-unsplash
m-a-n-s-o-o-r-NlbJKWBzJN4-unsplash
denise-jans-9lTUAlNB87M-unsplash

Eisen om aan te voldoen

De allereerste eis die gesteld wordt aan de films is het jaar waarin ze gemaakt zijn. Een film die ouder is dan drie jaar mag niet gepresenteerd worden.

Naast deze eis zijn er nog een aantal punten waar de film aan moet voldoen voordat deze deel uit mag maken van het festival.

Geregisseerd door een Arabier
De film moet onder leiding gestaan hebben van een Arabische regisseur.

Geproduceerd in een Arabisch land
Als de film geproduceerd is of deels geproduceerd is in een Arabisch land, mag deze film gepresenteerd worden op het festival.

Thema uit de Arabische wereld
Als de film niet uit een Arabisch land komt en niet onder leiding heeft gestaan van een Arabische regisseur, is er nog een kans waarop de film onderdeel kan uitmaken van het film festival. Als de film een thema heeft uit de Arabische wereld, kan de film deelnemen aan het Arabisch film festival.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over het Arabisch films op Netflix!

Zelf onderdeel uit maken van dit festival

Je hoort het goed! Het is zeker mogelijk om deel uit te maken van het team dat dit mooie festival organiseert.

Omdat het wordt georganiseerd door een non-profit organisatie is er geen groot budget om personeel aan te nemen. Daarom zijn er altijd veel plekken beschikbaar voor een stage. 

Als jij iemand bent die veel interesse heeft voor deze filmwereld en die een studie volgt in dit gebied, kan dit een mooie kans zijn om ervaring op te doen. 

Als jij een filmmaker bent en je wilt deelnemen aan dit festival, dan kan je jouw film inzenden naar de organisatie. Denk er dan wel aan dat de film voldoet aan de eisen om mee te kunnen doen.

jens-kreuter-ngMtsE5r9eI-unsplash