Arabcamera

Alles wat u moet weten over Arabische films

Arabisch film festival in Rotterdam

In Rotterdam wordt er ieder jaar een groots film festival opgezet die speciaal gericht is op de Arabische wereld.

Naast de films kun je hier ook genieten van de mooiste muziek en videokunst. 

Tijdens dit festival kom je in aanraking met alles wat je al kende van de Arabische wereld, maar ook met dingen waar je nog niks over wist. 

De kunst, de cultuur en de schoonheid van de Arabische wereld is een lust voor het oog en op dit festival kom je niks tekort.

miles-vanderlooven-t-j22ysiAL8-unsplash
simone-hutsch-Km8L8QoJIq8-unsplash
kees-streefkerk-moFqN3YP3MQ-unsplash

Alles komt aan bod

Al negentien keer is dit festival in de havenstad georganiseerd.

Het Arabisch film festival in Rotterdam is van alle markten thuis en zal je meenemen op een reis die je nooit meer zult vergeten. Met een aanbod van meer dan twintig verschillende films zul je de Arabische wereld beleven als nooit tevoren. 

Niet alleen de Arabische cultuur en kunst komen aan bod, ook is er oog voor de sociale en politieke kant van deze interessante wereld. Dus naast het feit dat je heerlijk kunt genieten van de Arabische cultuur, kun je ook nog veel leren over de tumultueuze Arabische politiek en de sociale aspecten van het dagelijks leven in een Arabisch land.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over het Arabisch film festival in Berlijn!

Festival van verbinding

In Nederland zijn veel verschillende culturen goed vertegenwoordigd in de samenleving. Helaas leidt dit soms tot conflicten, mede omdat de verschillende culturen elkaar niet goed begrijpen.

En daarmee hebben we meteen het belangrijkste aspect van dit festival te pakken. Het Arabische film festival in Rotterdam is een festival van verbinding. 

Het verkleint het gat tussen de Arabische cultuur en de andere culturen die aanwezig zijn in Nederland. Vooral Rotterdam is een stad waar de Arabische cultuur flink vertegenwoordigd wordt en daarom is het goed dat juist hier dit festival wordt georganiseerd. 

Als de mensen met verschillende afkomst van elkaar kunnen leren, zal dat ervoor zorgen dat ze bij elkaar komen en dan zullen er minder conflicten zijn. Al met al is het Arabisch film festival in Rotterdam een erg belangrijk en mooi festival.

harold-wijnholds-uvF5mhUd8L4-unsplash