Alles over videografen

Niet iedereen weet vaak wat een videograaf is. Maakt een videograaf ook foto’s? Is een videograaf hetzelfde als een cameraman of -vrouw? Waar kun je een videograaf vinden of waar heb je er een voor nodig? Op deze vragen en meer geven we antwoord in deze blog.

Wat doet een videograaf?

Een videograaf uit bijvoorbeeld Arnhem is vaak iemand die als amateur of als professional video’s maakt en deze naderhand bewerkt en edit. Vaak zijn dit kleinschalige video’s. Hierbij moet je denken aan persoonlijke gebeurtenissen of een kleine productie voor een bedrijf, zoals een pitch of kort spotje. Het is geen beschermd beroep, dus iedereen kan met de juiste instellingen een videograaf worden!

Verschil tussen videograaf en fotograaf

Een videograaf is eigenlijk een fotograaf die video’s maakt. In plaats van vaste beelden van losse momentopnames maakt hij scènes. Deze scènes oftewel momenten probeert hij zo natuurgetrouw in beeld te brengen en later aan elkaar te monteren. Vaak is een videograaf wel iets duurder. Dit zit in de grotere apparatuur, maar ook in de montage-uren. Het kost natuurlijk best wat tijd om een beeld soepel in elkaar over te laten lopen.

Verschil tussen videograaf en cameraman

Nu denk je vast: een videograaf Arnhem filmt, dus waarom noemen we het dan geen cameraman? Dat komt omdat er wel degelijk een verschil is! Een cameraman of -vrouw houdt zich namelijk alleen bezig met de opnames bij een filmproductie. Hierbij moet je denken aan videoclips of films. Maar er is nog een verschil! Een cameraman of -vrouw houdt zich alleen bezig met het bedienen van de camera en niet het editen.

Een videograaf Arnhem kun je dus inhuren voor kleinschalige opdrachten of gebeurtenissen, zoals een bedrijfspromo, een bruiloft of een aftermovie van een feest. Wil je dat alles perfect is? Schakel dan een professionele filmcrew in.

Laat een reactie achter