Je bekijkt nu Zo maak je van huis een thuis

Zo maak je van huis een thuis

Je eigen huis, dat is de droom van velen. Verhuizen vanuit je ouderlijke woning of vanuit de studentenkamer naar een eigen woning. Natuurlijk zal het eerste even wennen zijn, maar de vrijheid die het je brengt went gelukkig snel. Toch is er één ding waar velen tegenaan lopen. Het valt namelijk niet altijd mee om van je eigen huis ook een echt thuis te maken. Vaak mist het net even iets, maar wat? Met onderstaande tips wordt jouw eigen huis ook jouw eigen thuis en kun je heerlijk thuiskomen!

De juiste kleuren aan de muur

Een witte steriele woning, nodigt niet echt uit tot gezelligheid. Toch kiezen velen hiervoor, het is namelijk lekker veilig. In plaats van wit kun je ook een kleur voor de muur kiezen. Door bijvoorbeeld één muur te schilderen in een groene of okergele kleur houd je het toch rustig in huis, maar geeft het je toch meer een thuisgevoel. Daarnaast is in onderzoek gebleken dat groen en okergeel zogenaamde gelukskleuren zijn en je een gevoel van geluk geven. Dat is natuurlijk helemaal lekker thuiskomen!

Persoonlijke touch aanbrengen

Een echt gevoel van thuis, krijg je met persoonlijke spullen. Dat kan een souvenir zijn, die je tijdens een vakantie hebt meegenomen, maar het kan ook een cadeau zijn van je beste vriend, je moeder of een ander persoon die je nabij staat. Ook foto’s zeggen meer dan duizend woorden en door deze aan de muur te hangen, krijgt jouw woning nog meer persoonlijkheid. Fotolijsten zijn te koop in verschillende soorten en je kunt ze eenvoudig online op Fotolijsten.nl bestellen. Daar vind je lijsten in verschillende stijlen, formaten en kleuren. Er is dus altijd wel een geschikte lijst voor jouw foto te vinden.

Bloemen en planten

Ook bloemen en planten zorgen ervoor dat je woning helemaal als thuis aanvoelt. Haal bijvoorbeeld elke week een vers boeket van de markt. Zo heb je elke week wat moois en fleurigs binnen staan en met een beetje geluk ruiken de bloemen nog heerlijk ook. Maar ook planten kunnen de woning net even dat beetje extra geven. Mooie groene kamerplanten maken je woning een echte thuis.

Let op, less is more

Als je eenmaal lekker bezig bent met decoreren, ga je vaak net iets te lang door. Teveel rommeltjes in huis kunnen juist het tegengestelde effect bereiken. Je woning is dan niet meer dat veilige plekje waar je thuis wilt komen, maar een stressvolle ruimte waar teveel rommeltjes staan. Less is in het geval van decoreren in huis, dan ook echt more.

Laat een reactie achter