Belangrijke vragen die je moet stellen aan een videograaf

De juiste videograaf vinden betekent vaak dat je gesprekken zult hebben met meerdere partijen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je video wilt inzetten in je marketingmix, of je hebt weinig ervaring met het aannemen van videograven of video-/ fotograven in zijn algemeenheid. Deze tips helpen je om de beste partij te kiezen voor het aannemen van de juiste videograaf.

Heb je al soortgelijke projecten uitgevoerd?

Een portfolio kan je een inschatting geven wat de stijl is van de desbetreffende videograaf. De stijl van editing en van het filmen moet namelijk wel passen bij jouw opdracht. Zodra diegene een vergelijkbaar project heeft uitgevoerd, weet je dat hij/ zij de opdracht naar verwachting waar kan maken.

Wat is je achtergrond?

Deze vraag kan zeer relevant zijn, zodra je interviews of complexere videoproducties hebt. Iemand die een academische achtergrond heeft, heeft doorgaans ervaring met het filmen en uitvoeren van interviews. In dit specifieke geval is dit een zeer goede partij om aan te nemen. Heb je juist wat meer creatieve video’s nodig? Dan kan een communicatieprofessional een interessantere partij zijn.

Kan je marketingadvies geven?

Dit is een erg interessante extra service. Uiteindelijk wil je dat de video gezien wordt door jouw doelgroep. In sommige gevallen sta je niet altijd stil met wat er allemaal mogelijk is met een video. Je kunt het inzetten in de stories van Instagram, Facebook en Snapchat, maar je kunt met de video ook GIF’jes maken of inzetten op andere kanalen. Door deze extra service haal je uiteindelijk meer uit je video.

Help je bij het maken van een script?

Er komt verassend veel kijken bij het schrijven van een goed script. Zodra je deze vraag stelt, dan weet je of de videograaf bereid is om je te helpen zodat je het meeste haalt uit jouw video. Videograaf Arnhem helpt je graag om jouw script en complete productie uit handen te nemen, zodat je jouw bedrijf professioneel kunt profileren.

Op zoek naar videograaf Arnhem? Neem contact op met Bosman Media

Laat een reactie achter